Stappenplan - Wand glad maken

Stap 1

1. Voorbereiding

Knauf StucPasta is een kant-en-klare pasta waarmee je direct aan de slag kan en een wand glad maakt. Je wand is geschikt als het een droge ondergrond is zoals granol, grof stucwerk, structuurverf, glasvezelbehang, bestaand vlak stucwerk of gipsplaten.

Stap 2

2. Maak de wand schoon

Verwijder stof en loszittende deeltjes met de stofzuiger. En ontvet de wand met een doek met ammonia.

Stap 3

3. Werk beschadigingen bij

Werk met een plamuurmes alle beschadigingen en gaatjes bij met Knauf Renoband. Na 2 uur is de Renoband droog.

  Bescherm je vloer met een stucloper.

Stap 4

4. Maak de wand vlak en glad

StucPasta is klaar voor gebruik. Voorstrijken is niet nodig. De pasta wel even goed doorroeren. Schep daarna met een troffel de pasta op een metalen plakspaan. En breng de pasta met rustige, waaierende bewegingen op de wand aan om deze glad te maken.

Stap 5

5. Houd de plakspaan goed vast

Zorg dat je de plakspaan goed vasthoudt. Voor een strakker resultaat kan je meerdere keren over het oppervlak strijken met de spaan. Afhankelijk van de ondergrond is een tweede laag StucPasta nodig. Deze kan je ongeveer 24 uur na de eerste laag aanbrengen.

Stap 6

6. Schuur de wand strak en glad

Na ongeveer 24 uur is StucPasta droog. Schuur de wand indien nodig helemaal strak en glad met een Knauf handschuurblok en schuurpapier korrel 180 of fijner.

Stap 7

7. Schilder de wand

De wand is nu glad, strak en wit. En klaar om verder af te werken. Wil je de wand verven? Gebruik dan eerst een voorstrijkmiddel. Kijk voor meer informatie op de verfverpakking. Behangen kan natuurlijk ook.